21 december 2009

Riet Roovers

Vorige week dinsdag is mijn "tant Riet" overleden. Heb haar helaas niet meer gezien maar wel dierbare herinneringen aan haar. Riet was 87 jaar en de zus waar mijn moeder goed mee overweg kon. Sterker nog ze gingen jaarlijks op vakantie, ook nog met toen mijn jonge broers en zussen. Samen waren ze een sterk team. Beide vrouwen hadden geen gelukkig huwelijk. Maar met zijn tweeen op vakantie dat had wel wat. Ze is voor mijn zus de vervangende oma geweest toen mijn eigen moeder overleed 10 jaar geleden. Zij heeft ons denk ik geleerd wat gezelligheid was. Riet, dochter uit een oer-twents gezin, verhuisd in de jaren 60-70 naar brabant en daar geworteld en uiteindelijk nu gestorven. Twente is ze nooit vergeten, als ze mijn moeder belde ging het automatisch over in het Twents wat voor mij niet meer verstaanbaar leek. Deden ze vast bewust omdat de kinderen het dan toch niet verstonden.

Haar kinderen hebben haar de laatste maanden ontzettend liefdevol verzorgd, haar afscheid en overlijden is zo een mooi natuurlijk proces geweest. Ik ben daar jaloers op eigenlijk, mij eigen moeder werd ziek en overleed binnen 2 dagen. Afscheid van haarzelf hebben we nooit kunnen nemen.

Mechtild en Paul, mooi gesproken tijdens de crematie, jullie gaven een beeld van haar zoals ze was. Bedankt.

6 december 2009

Ghost Town

Een prachtige film in HD kwaliteit, dit keer van VIMEO afkomstig. Moie cinematografie en sfeerbeeld van een verlaten stad / streek. Made by Leonardo Dalessandri. Op mijn blog wordt de video vrij klein weergegeven. Dit keer is de full screen knop onontbeerlijk.


Ghost Town from Leonardo Dalessandri on Vimeo.

28 november 2009

Klapperende internet modem

Vanwege de toch te regelmatige uitval en slechte ondersteuning en ook nog omdat het 3 in 1 pakket te duur was volgens ons zijn we in oktober overgestapt van internet+bellen naar de ADSL lijn.

Nieuwe Provider, van kabel weer terug naar ADSL met - als de wachttijd voorbij is - in 2010 Glasvezel internet bellen en tv. Wordt de komende maanden in mijn woonplaats uitgerold. Dus nog even een lagere ADSL lijn via koper.

Vandaag is de monteur langs geweest omdat de modem er regelmatig uitviel, klapperen heet dat. Ook weer wat geleerd. Alleen, we zijn overgestapt omdat onze kabelaar/ modem ook zeer regelmatig uitviel. Zucht. De monteur ontdekte een loze lijn naar een telefoonaansluiting boven. Dat veroorzaakt zeer waarschijnlijk de storing, ook omdat we dik 4 km weg zitten van de centrale. Kabeltje doorgeknipt en storing opgelost. Hopelijk.

Update januari 2010: Yippie

http://www.speedtest.net/result/675008547.png

21 november 2009

Gov 't Mule

Weer een top band ontdekt. Genre is bluesrock / southern rock. Denk aan Allman Brothers of Lynyrd Skynyrd.
Helaas te laat ontdekt door een recensie in het regionale dagblad ("bij vlagen onwijs goed") want ze hebben net opgetreden in Hellendoorn. Schade schade. Maar goed wel een paar mooie video's op Youtube. Hierbij eentje. Aanbevolen

23 oktober 2009

17 oktober 2009

Bakerman Clip

Al gemaakt in 1989, ik zie het vandaag voor het eerst. Deze clip moet je echt even van genieten

4 oktober 2009

Vali Myers

Vali Myers, a great artist. Wandering through differnet countries, captured in the 1950's on photo, living in Paris, Positano. Click here for more info

She has liven a live I never could or would (or maybe I'm too afraid of). My interest in her is inspired bij Ed van der Elskens movie. I recently have obtained the DVD with Ed's movies. Check out the video

26 september 2009

LeerstationZorg Demo Filmpje

Demo Filmpje Leerstation Zorg gemaakt voor de Zorgmanagers, even een 3 minuten blik op trainingen en vragenbank.

6 september 2009

Riet

Mijn tante (de laatst levende zus van mijn moeder) is nogal ernstig ziek, dik in de tachtig inmiddels is ze maar nog altijd vitaal. En nu ineens kanker, opname in het ziekenhuis en ..... hoop haar nog even te kunnen zien.

18 juni 2009

My New Bike


Nou ja niet nieuwe maar ziet er wel uit als nieuw, zo netjes verzorgd door de vorige eigenaar.

20 mei 2009

E-learning tools

Een leuke presentatie over e-learning tools, bij de nerds allang bekend maar wel degelijk voor eenieder interessant.

15 mei 2009

Reunie september 1975

Klik op de plaatjes voor de link naar mijn foto albums van de september 1975 groep
Reunie 15 mei


en oudere foto's van de september 1975:
September 1975


Thuis album:
Cas_thuis


Veel plezier en heel veel groeten

14 mei 2009

5 mei 2009

Apeldoorn - De Naald

We zijn vanmiddag naar het kruispunt bij De Naald geweest om bloemen te leggen. Het was nat en druk, alle mooie woorden die op papier stonden waren aan het verwateren..
Indrukwekkend om te staan waar een paar dagen geleden mensen overleden zijn. Niet te beseffen. Wat ook niet te beseffen is dat er blijkbaar mensen zijn die het nodig vonden om een nogal vermanende christelijke boodschap uit te dragen door op diverse plekken tussen de bloemen hun propaganda neer te leggen. Bah, maakt me boos. Ik wilde me bezinnen.

3 mei 2009

Sermon Father Roderick (dutch)

Symposium UGame Ulearn at Delft. Father Roderick's ispiring speech or should I say sermon. In Dutch . Talking about communicating old style and new style. Mind You it's 50 minutes.

22 april 2009

16 april 2009

Would you rather eat a head or a foot?

Thai Kittiwat Ubarrom Bakery has the strangest bread ever seen:



more info at this Thanx to ZXZWBlog

15 april 2009

Theremin

Theremin ? Toch echt een muziek instrument maar dan zonder aan te raken te bespelen

Voorbeeld: Muzikant Randy George's site
http://randygeorgemusic.com/music-gallery.html

Meer info op de prima site van Wilco Botermans
www.theremin.nl

13 april 2009

11 april 2009

Total Eclipse of the Heart

Een behoorlijk originele bewerking van Jim Steinman's hit zal ik maar zeggen, kijk zelf naar Hurra Torpedo - Total Eclipse of the Heart


5 april 2009

Typecursus nodig ? Niet echt

Lees onderstaande, dan zie je dat ik eigenlijk helemaal geen typecursus nodig heb!

Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon zeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

Nieuw soort bier



gisteravond lekker uit eten geweest maar wat we nu weer geserveerd kregen mag apart heten. Een zelf samengesteld biertje. De creatieve ontdekking komt Gea toe. Aan de lezer de vraag waar dit uit samengesteld zou kunnen zijn. Nog niet in de verkoop !

28 maart 2009

Fontys Multimedia opdracht

Zo, het duurt even maar dan hebbie ook wat. Hieronder de opdracht multimedia voor a.s. dinsdag voor mijn opleiding e-learning. Het duurde even...dat zat hem dan toch weer in de voorbereiding, ik liep al weer flink ingewikkeld te denken hoe iets moois te maken, varieerde van het maken van een macro in Word tot het snoeien van een appelboom (waar ik helemaal geen verstand van heb gezien de oogst van de laatste jaren). Is het niet geworden. Zie onderstaand. Met excuus voor de taalfout.


26 maart 2009

Uit eten met collega's



Even er tussenuit, gegeten bij Savak in Deventer. Mijn collega's laten het goed smaken

6 maart 2009

FabChannel Stopt

lees ik net op tweakers.net dat fabchannel stopt. Belachelijk. Weer een pracht initiatief wat nog veel verder had moeten doorgroeien om zeep geholpen door juridische consequenties. Ik heb er enorm van genoten. Hulde aan alle 15 medewerkers.

Hieronder hun persbericht:


Na 9 jaar met enorm veel passie en plezier de prachtigste concertregistraties met jullie gedeeld te hebben stoppen wij ermee. Een groot deel van de platenmaatschappijen staat ons nog steeds niet toe hun artiesten op te nemen. Hierdoor kunnen we niet bieden wat we nodig hebben om Fabchannel in leven te houden.

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor alle steun door de jaren heen! Het was een geweldige tijd, maar hier houdt het helaas op.

Vrijdag 13 maart trekken wij met pijn in ons hart de stekker uit het online archief. Geniet tot die tijd van je favoriete concerten en, wie weet, tot ooit!

3 maart 2009

Mandarijnen pellen



Fontys opleiding E-learning

Vanavond wordt mijn kennis mandje weer een stukje gevuld. Social software, bookmarking weblogs enz... ik leer iedere lesavond weer bij. Het grappige is wel dat we met zijn allen om de tafel zitten met allemaal een PC of laptop en dat de interaktie zowel mondeling gaat maar ook net zo veel via het web.

1 maart 2009

Araglin.NL

Als je van muziek houdt (en wie doet dat niet) lees dan eens het volgende. Op de schitterende en informatieve website www.araglin.nl die ik regelmatig bezoek nu een stukje waarvan ik de link ook even vermeld. De Carmina Burana maar dan vanuit een ander licht beschreven http://www.araglin.nl/pivot/entry.php?id=1247
Hij schrijft over diverse soorten muziek waarbij de elektronische varianten regelmatig aan bod komen maar ook allerlei andere exoten. Genieten !

1 februari 2009

De reunie is geweest, groot succes ! Ben nu een beetje leeg.
Update, net gebeld door ziekenhuis, Martijn is vannacht in Groningen in elkaar geslagen, om niks. Gelukkig niet ernstig maar wel veel bloed, kneuzingen en blauwe plekken. Waar moet dat heen ?

9 januari 2009