21 december 2009

Riet Roovers

Vorige week dinsdag is mijn "tant Riet" overleden. Heb haar helaas niet meer gezien maar wel dierbare herinneringen aan haar. Riet was 87 jaar en de zus waar mijn moeder goed mee overweg kon. Sterker nog ze gingen jaarlijks op vakantie, ook nog met toen mijn jonge broers en zussen. Samen waren ze een sterk team. Beide vrouwen hadden geen gelukkig huwelijk. Maar met zijn tweeen op vakantie dat had wel wat. Ze is voor mijn zus de vervangende oma geweest toen mijn eigen moeder overleed 10 jaar geleden. Zij heeft ons denk ik geleerd wat gezelligheid was. Riet, dochter uit een oer-twents gezin, verhuisd in de jaren 60-70 naar brabant en daar geworteld en uiteindelijk nu gestorven. Twente is ze nooit vergeten, als ze mijn moeder belde ging het automatisch over in het Twents wat voor mij niet meer verstaanbaar leek. Deden ze vast bewust omdat de kinderen het dan toch niet verstonden.

Haar kinderen hebben haar de laatste maanden ontzettend liefdevol verzorgd, haar afscheid en overlijden is zo een mooi natuurlijk proces geweest. Ik ben daar jaloers op eigenlijk, mij eigen moeder werd ziek en overleed binnen 2 dagen. Afscheid van haarzelf hebben we nooit kunnen nemen.

Mechtild en Paul, mooi gesproken tijdens de crematie, jullie gaven een beeld van haar zoals ze was. Bedankt.

6 december 2009

Ghost Town

Een prachtige film in HD kwaliteit, dit keer van VIMEO afkomstig. Moie cinematografie en sfeerbeeld van een verlaten stad / streek. Made by Leonardo Dalessandri. Op mijn blog wordt de video vrij klein weergegeven. Dit keer is de full screen knop onontbeerlijk.


Ghost Town from Leonardo Dalessandri on Vimeo.